Copilul din Oradea, externat din spital în comă, a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni în Capitală

2 februarie 2018, 13:43

Copilul a fost adus în Capitală cu un elicopter care l-a preluat de la Spitalul Județean.

Băiatul va fi supus unor investigații amănunțite în Spitalul Bagdasar Arseni.

Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților se declară șocat de tratamentul la care a fost supus copilul.

Alex a fost lovit de o mașină în septembrie anul trecut, când traversa strada. A fost lovit în plin și a suferit o rană gravă la cap. A fost operat la Spitalul Județean și transferat apoi la Pediatrie pentru recuperare.

O comisie de 9 medici din spital a decis la scurt timp că băiatul nu mai poate rămâne internat. Mai mult, părinții spun că li s-au cerut mii de lei pentru tratamentul de până atunci. Ministrul Sănătății a dat asigurări că nu se pune problema ca familia să fie pusă să plătească.

___________________________

Băiatul trebuie să ajungă cu elicopterul la spitalul Bagdasar Arseni.

Elicopterul SMURD a preluat copilul de la Spitalul Județean Oradea. Până la București elicopterul va face trei ore.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a intervenit pentru ca băiatul să fie adus în Capitală, după ce a primit mai multe informații de la președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu.

Ministrul a primit dovada clară că a fost mințit de cei de la spitalele din Oradea. Familia a primit o somație de plată, nu un decont de cheltuieli, pentru aproximativ 31 de mii de lei pentru perioada în care copilul lor a fost internat acolo. Li s-a dat și un termen de 15 zile și erau amenințați că vor plăti penalități și dobânzi și se va îndrepta împotriva lor în instanță.

Între timp situația copilului care e în stare vegetativă, cu pierdere de masă cerebrală după ce a fost lovit de o mașina, s-a înrăutățit. Băiatul face febră. Are bacteriile Acinetobacter, bacilul pioceanic și Klebsiella. Are traheostoma și e hrănit artificial printr-o sondă nasogastrică, pe care părinții o fierb într-o oală, deși ar trebui sa fie de unică folosință – spune Vasile Barbu.

Alex va fi internat la neurochirurgie, la Bagdasar-Arseni. I se va face o evaluare a stării generale de sănătate, iar medicii vor stabili dacă îl vor opera.

Pintea, despre cazul copilului din Oradea: Spitalul a acționat corect. Părintele s-a supărat, a înțeles altceva, nu se pune problema plății

Un copil de 9 ani, aflat în comă, a fost externat. Spitalul le cere părinților să plătească spitalizarea

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite