Copilul de 4 ani din Pitești care intrase în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic a murit

12 februarie 2020, 09:40

ACTUALIZARE Copilul de 4 ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Pitești, a murit, miercuri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunțat reprezentanții unității medicale.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, a declarat, miercuri, că stopul cardio-respirator suferit de copilul de 4 ani nu a putut fi resuscitat.

„În urmă cu aproximativ jumătate de oră copilul a murit. A făcut stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat. Părinții au fost alături de el”, a spus Raluca Alexandru.

__________________________________________

Medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu au făcut în prezența părinților Electroencefalograma care a arătat lipsa activității cerebrale. Doar aparatele îl țin în viață.

Mai multe anchete sunt în plină desfășurare la clinica stomatologică din Pitești.

Ministrul Sănătății a anunțat că activitatea acesteia a fost suspendată, odată cu amenda de 20 de mii de lei dată de Direcția de Sănătate Publică.  Iar verificările vor fi extinse în toate cabinetele stomatologice.

Și Colegiul Medicilor face cercetări.

Specialiștii spun că administrarea anesteziei generale trebuie să țină cont de reguli foarte clare.

Copilul de patru ani a fost dus de mama lui luni după amiază la o clinică stomatologică privată din Pitești.

După ce a fost sedat, a început să se simtă rău.

La 45 de minute după începerea intervenției stomatologice, starea lui de sănătate s-a agravat. Și a fost adus la spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite