Copil strivit de o placă de beton dintr-un gard, la o competiție sportivă. Tragedia s-ar fi produs în momentul în care băiatul a avut nevoie la toaletă. Dosar penal pentru ucidere din culpă

24 aprilie 2021, 19:44

Au intrat nişte copii şi a căzut o placă jos.

– A căzut peste un copil sau cum?

– Da, da„.

Cupa „Iepurașul”, destinată copiilor cu vârste între 9 și 11 ani, se desfășura în această perioadă pe un teren de fotbal din Galați. La eveniment s-au înscris mai multe echipe de copii din Vaslui și Brăila.

Băiatul în vârstă de 10 ani venise cu echipa dintr-o comună din Vaslui și se juca alături de alți copii lângă gardul de beton.

La un moment dat, băiatul a avut nevoie la toaletă și s-ar fi dus în spatele zidului. Ca să ajungă acolo a trecut printr-o spărtură din gard, moment în care plăcile de beton au căzut peste el.

Un echipaj medical a ajuns imediat la față locului și a încercat să îl resusciteze, în timp ce l-a transportat la spital.

Părinții nu au avut acces pe terenul de fotbal. Când a aflat ce s-a întâmplat cu băiatul, tatăl a intrat în stare de șoc.

Tiberiu Grosu, organizator al competiției sportive: „- Cum s-a întâmplat, nu ştim. A băgat capul sub o placă de beton. Nu ştim exact.

– Competiţia organizată de dvs. avea toate avizele?

– Da.

– Nu ştiu să vă spun dacă era o gaură în gard. Dar este plasă de protecţie. Pur şi simplu, copilul nu avea ce căuta acolo. Nu era în timpul jocului. Copilul era pe margine, cu domnul antrenor, de la Bârlad”.

Baza sportivă aparține Primăriei Galați. Nu se știe de când nu a mai fost întreținut gardul vechi de zeci de ani.

Băiatul urma să împlinească 11 ani în luna mai și era singurul copil al familiei.

În urma acestei tragedii, competiția a fost anulată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite