Copil de doi ani, în comă la Spitalul de Copii din Iași după ce a fost bătut de părinți. Detalii care vă pot afecta emoţional

2 februarie 2022, 12:13

Medicii au fost șocați de ce au descoperit pe trupul copilașului. Când a ajuns la spital, inițial la Neurochirurgie, la Piatra Neamț, prezența multiple hematoame intracerebrale, dar și semne ale unor violente mai vechi: fracturi, necroză de feșe şi multe vânătăi, cel mai probabil dobândite în urma unor lovituri repetate.

Micuțul a fost transferat la Spitalul de Copii ” Sfânta Maria” din Iași. Este în comă, iar prognosticul medicilor este rezervat.

Poliţia a început o anchetă. Mama copilului, o tânără de 20 de ani din Bacău, și concubinul ei, de 17 ani, sunt principalii suspecți.

Au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Neamţ a început și ea o anchetă pentru a stabili dacă în familie mai sunt şi alţi copii şi care este starea lor.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Neamț spun că au aflat de la spital despre acest caz din localitatea Urecheni și că asistentul social din comună nu a semnalat înainte probleme cu această familie.

Specialiștii organizației Salvați Copiii spun că educația prin violență fizică este un adevărat fenomen, mai ales în mediul rural.

Psihologii spun că pentru reducerea violenței fizice în rândul copiilor ar putea fi implementate programe de formare a asistenților sociali și a medicilor de familie pentru a putea recunoaște mai ușor semnele unui abuz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite