Copil bătut într-un centru de plasament de un paznic. Președinta Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități a sesizat poliția și a trimis Corpul de control

Încă un scandal într-un centru de plasament al statului, cel din Voluntari Ilfov. Iarăși un copil a fost violent agresat pentru o mică abatere disciplinară, firească până la urmă pentru niște copii de câțiva ani. Concret, paznicul centrului îl bate pe unul dintre băieți, iar una dintre angajate țipă că va chema salvarea dacă nu se potolește. În spatele acestei amenințări stau fapte foarte grave, după cum spune secretara de stat Maria Mădălina Turza, președinta ANPDC.

05 Ianuarie 2021, 20:30 Știrile TVR |
Cruzime în centrul de copii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Imaginile au fost filmate în urmă cu câteva săptămâni, la un centru de plasament din Voluntari, în apropierea Capitalei.

Doi dintre copii ar fi avut o dispută mai aprinsă, iar supraveghetorii au considerat că trebuie disciplinați. Dar nu cu vorba bună, ci cu bătaia. Iar paznicul instituției s-a făcut util. L-a bruscat pe unul dintre copii, în timp ce educatoarea îl amenință că va chema salvarea.

Tratamentul de groază nu este o noutate, spun activiștii organizațiilor pentru protecția copiilor.

După ce a văzut înregistrarea pe internet, președinta Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a trimis Corpul de control la centrul din Ilfov și a sesizat poliția.

Spune că astfel de practici barbare nu sunt izolate, dar la autoritate informațiile ajung greu.

Poliția județului Ilfov face anchetă acum, sub acuzația de rele tratamente aplicate minorului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI