Copiii vor aer curat și o planetă verde. Din toamnă, programa școlară va include noțiuni obligatorii de ecologie și protecția mediului

Generațiile se schimbă și sunt mai atente cu mediul care ne înconjoară. Elevii din toată Europa, inclusiv cei din România, văd poluarea drept o amenințare care trebuie combătută rapid și ferm. Rapoartele arată că tot mai mulți tineri se implică activ pentru ca aerul să redevină respirabil, iar planeta să fie verde. Un grup de lucru format la Administrația Prezidențială a prezentat marți mai multe măsuri pentru creșterea accesului la educația privind schimbările climatice și mediul.

11 Ianuarie 2022, 20:46 Știrile TVR |

Studiul realizat de Salvați Copiii în România arată că mulți dintre tineri sunt interesați de problemele de mediu. Într-o țară sufocată de gunoaie și în care aerul din marile orașe este deseori poluat, două treimi dintre copii văd însă și alternativă pentru o lume mai curată. Ei consideră că este ușor să aleagă soluții ecologice în viața de zi cu zi.

Totuși, mai puțin de jumătate dintre copii consideră că primesc suficiente informații despre subiectele legate de protecția mediului la școală.

În acest moment, profesorii îi învață pe copii doar la cursurile opționale cum trebuie să protejeze planeta, cu ajutorul asociațiilor de mediu. Din toamnă însă, programa școlară va include noțiuni obligatorii de ecologie și protecția mediului.

Potrivit datelor oficiale disponibile, peste 90 la sută dintre tinerii europeni consideră gravele problemele de mediu și s-au implicat activ pentru protejarea planetei.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI