Copiii salvaţi din peştera din Thailanda se simt bine. Scenariștii de la Hollywood vor să facă filme cu povestea lor

12 iulie 2018, 14:25

După o operaţiune de trei zile, extrem de dificilă, toţi cei 13 au fost salvaţi din grotă. Copiii sunt în spital, în carantină, dar se simt foarte bine. Numai opt din cei 12 au primit permisiunea de a-şi vedea părinţii, dar în condiţii septice speciale.

Băieţii sunt monitorizaţi permanent, li se fac analize şi radiografii pulmonare. Unul dintre ei e suspect de infecţie la plămâni.

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, în timpul operaţiunii de salvare, unii dintre copii ar fi fost sedaţi, ca să nu se panicheze pe lungul şi dificilul drum spre suprafaţă.

Alte surse spun că li s-a administrat o doză destul de mare de sedativ. Dar cum ar fi putut scafandrii să acționeze cu un copil adormit sau amețit, mai ales că pe unele porțiuni, foarte înguste, băieții au fost nevoiți să se miște singuri.

Sunt încă multe detalii pe care nu le cunoaștem despre cum a decurs primejdioasa operațiune de salvare.

John Volanthen şi Jason Mallinson, cei doi scafandrii care i-au găsit pe băieți în peșteră și au participat apoi la operațiunea de salvare, și-au luat la revedere de la colegii din marina thailandeză alături de care au muncit zi și noapte pentru a-i salva pe copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite