Copiii refugiaților se sinucid, atrage atenția organizația Medici Fără Frontiere

22 septembrie 2018, 13:31

Situațiile dramatice prin care au trecut majoritatea refugiaților sunt de neimaginat pentru mulți europeni. Familii întregi au fost nevoite să fugă din calea războiului și, ca să ajungă în Europa, au mers mii de kilometri pe jos. Doctorii de la Medici fără Frontiere din Lesbos sunt printre primii care le oferă asistență medicală.

Idoia Moreno, Medici Fără Frontiere: „Tratăm infecţii respiratorii, boli de piele, diaree”.

O treime din cei 10 mii de refugiați care se află în tabăra Moria din insula Lesbos sunt copii, iar dramele prin care au trecut până acum îi chinuie în continuare. Mai mult, după perioade lungi petrecute în tabere de refugiați, mulți copii ajung să-și provoace răni sau chiar să se sinucidă.

Idoia Moreno, Medici Fără Frontiere: „Apar aceste cazuri din cauza disperării şi a lipsei totale de speranţă. Acum, primul interviu pentru azil a fost programat pentru luna noiembrie 2019 şi asta înseamnă după un an şi jumătate. Iar aceşti oameni trăiesc în condiţii mizere de mai bine de doi ani şi jumătate”.

Peste 1.500 de copii au ajuns la Moria în această lună și există doar un doctor din partea autorităților locale. Medici Fără Frontiere trage un semnal de alarmă cu privire la o nouă criză a refugiaților din Moria, unde capacitatea taberei a fost depășită de 3 ori.

Din Spania, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite