COPII CU GREUTATE

Copiii obezi sunt agresaţi fizic şi verbal, mai ales la şcoală. Fenomenul bullying ia amploare pentru că nu este recunoscut oficial

Copiii supraponderali mai trebuie să suporte o povară: agresivitatea celor din jur. Mai ales la şcoală, ei sunt victime ale hărţuielilor verbale şi fizice. Acest fenomen se numeşte "bullying", un termen din engleză fără corespondent în limba română, deoarece autorităţile nu recunosc deocamdată, oficial, existenţa "bullying"-ului. Victimele sale se izolează, devin depresive şi chiar ajung la intenţii de sinucidere.

15 Iunie 2017, 22:27 (actualizat 15 Iunie 2017, 22:37) |
COPII CU GREUTATE.
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

Cu toţii am avut colegi ochelarişti, graşi, slabi sau foarte înalţi. Dacă nu am fost unul dintre ei, atunci am făcut parte din tabăra cealaltă, a agresorilor activi sau pasivi. Hărţuirea verbală sau fizică la şcoală este recunoscută în alte state ca "fenomenul bullying."

Dramele pe care le trăiesc cei agresaţi sunt inimaginabile pentru restul colegilor. Poate acestora din urmă li se pare că totul e doar o glumă, dar pentru victime, rănile psihice nu se vindecă aproape niciodată.

Conform datelor publicate de Child Helpline International, fenomenul bullying în Europa este răspândit în proporţie de 94% în şcoli. Mai mult de 90% dintre victime au indicat colegi de şcoală drept agresori şi mai mult de 10% au indicat prieteni. În 4% din cazuri, profesorii erau acuzaţi de bullying. Victimele acestui fenomen sunt 42% băieţi şi 58% fete.

Fenomenul bullying în Europa

- 94% din cazuri au loc în şcoli

- 90% din agresori sunt colegi

- 10% din agresori sunt prieteni

- profesori agresori - 4%

- 42% dintre victime sunt băieţi, 58% fete

(sursa Child Helpline International)

La finalul reportajelor care constituie campania "Copii cu greutate" vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având "cărţile pe masă".

Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN COPII CU GREUTATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI