„Copiii lui Irod”, trai greu în plasament. Mărturii ale copiilor care au crescut în orfelinate, consemnate într-un volum de Vlad Alexandrescu

23 aprilie 2019, 20:04

Cosmin are 25 de ani şi a ieşit din sistemul de protecţie acum un an şi câteva luni. Plimbat prin multe centre a trăit şi bune şi rele.

Povesteşte o altă practică din orfelinate. Tratamentul cu medicamente care să-i liniştească pe copii.

Cosmin a absolvit o facultate şi vrea să îşi dea doctoratul în asistenţă socială. Acum e coordonator în cadrul Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi.

Senatorul Vlad Alexandrescu a vizitat mai multe centre de plasament din ţară în ultimul an. Toate mărturiile orfanilor despre abuzuri, neajunsuri, violenţă şi nedreptate le-a strâns în volumul „Copiii lui Irod – Raport moral asupra copiilor lăsaţi în grija statului. Foarte mulţi copii i-au povestit că primesc tratament cu medicamente neuroleptice in centre, deşi nu ar avea nevoie.

În raport apar şi foarte multe mărturii privind abuzuri.

Banii din vânzarea volumului vor fi donaţi unei asociaţii care se ocupă de copiii instituţionalizaţi. Momentan, Direcţia Generală de Asistenţă Socială nu a făcut niciun comentariu pe marginea raportului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite