Copiii jurnalistului Jamal Khashoggi neagă existenţa vreunei înţelegeri cu Arabia Saudită după ce presa a dezvăluit că ar fi primit case şi bani

Jamal Khashoggi
Jamal Khashoggi
10 aprilie 2019, 18:53

„În acest moment are loc un proces şi nicio înţelegere nu a fost discutată sau nu este discutată”, potrivit unei postări pe Twitter a fiului cel mare al lui Khashoggi, Salah.

Potrivit unui raport al Washington Post, care citează oficiali saudiţi şi apropiaţi ai familiei Khashoggi, copiii jurnalistului ar fi primit case în valoare de milioane de dolari în Arabia Saudită şi sume lunare de bani drept compensaţie pentru asasinarea tatălui lor.

Deşi au exclus existenţa unei înţelegeri, comunicatul familiei Khashoggi nu a negat în mod explicit că aceştia ar fi primit vreo compensaţie. Din contră, în mesajul făcut public, ei au adăugat că „gesturile de înţelepciune şi generozitate sunt făcute din umanitate şi nu sunt o recunoaştere a unei vinovăţii. Am fost educaţi să fim recunoscători pentru favoruri, nu să le refuzăm”.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post şi critic al autorităţilor saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relaţiilor dintre Statele Unite şi Arabia Saudită. Mai mulţi membri ai Congresului l-au acuzat pe prinţul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autorităţile saudite au negat orice implicare a prinţului moştenitor în acest caz şi au anunţat că 11 suspecţi au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare în dosarul morţii jurnalistului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite