Copiii din mediul rural sunt bucuroși să revină în bănci

Deschiderea noului an școlar în unitățile de învățământ din mediul rural este o provocare și mai mare decât la orașe. Cel mai greu este la școlile cu toaleta în curte. În Dolj, 80 de unități de învățământ sunt neautorizate sanitar, din care peste jumătate nici nu au solicitat acest lucru pentru că nu îndeplinesc minimum de condiții. Altele, chiar și cu toaleta în curte, au reușit să se pregătească, astfel încât peste câteva zile, când copiii vor veni la școală, să fie un moment special.

11 Septembrie 2020, 18:03 (actualizat 11 Septembrie 2020, 21:14) |
Copiii de la sate, bucuroși să revină în bănci
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Coțofenii din Dos, școala este autorizată sanitar iar epidemiologii îi permit să-și aducă la ore toți elevii. Teama e mare pentru părinți, dar copiii se bucură să fie din nou în bănci.

Ca sa nu fie toți în același timp în pauză, a fost făcut program diferit de începere a orelor pentru fiecare clasă dar s-au și alte măsuri de prevenție.

Școala gimnazială și grădinița din comună au apă curentă dar în două sate care aparțin de ea sunt forate doar puțuri așa că apa nu e potabilă. Va fi adusă apă îmbuteliată. Rămâne problema cu toaleta care, deți e în curte, e racordată la rețeaua de apă și reabilitată cu sprijinul unui ONG.

La pregătirea claselor s-au implicat și părinții. Au curățat mesele, le-au distanțat iar în grădinițe au renunțat la perdele și jucăriile din pluș.

Din cele aproape 600 de unități de învățământ câte numără județul Dolj, 80 nu au autorizație sanitară, multe pentru că sunt în clădiri vechi, degradate și fără sursă de apă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI