Copiii abandonați în centrele de plasament au pregătit felicitări pentru 8 martie, dar nu au avut cui să le ofere

Milioane de copii le-au spus astăzi mamelor cât de mult le iubesc. Le-au pregătit felicitări şi mici cadouri. Unii au rămas însă cu ele în braţe. Mamele care i-au abandonat în centrele de plasament au uitat de ei. Celor mici le-au rămas doar îmbrăţişările educatorilor care le ţin loc de părinţi.

08 Martie 2018, 20:41 (actualizat 08 Martie 2018, 20:48) |
Copii care nu au cui spune mamă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La centrul de plasament Robin Hood din Bucureşti, copiii nu au puterea celebrului personaj de a face dreptate. Rămân protagoniştii unui destin dureros. Au fost abandonaţi de părinţi şi le tot duc dorul.

Maria a făcut de 8 martie o felicitare pentru mama ei şi ar fi vrut să i-o ofere. Femeia locuieşte la nici o oră distanţă de centrul de plasament al fetiţei.

Mama, atât de prezentă pe buzele unui copil dintr-o familie obişnuită, e absentă din universul acestor micuţi. Ani la rând, fiecare sărbătoare se trece într-o dureroasă aşteptare. Şi uneori mamele sunt la doar câţiva paşi de aceşti copii.

Absenţa părinţilor, a mamelor în special, îi macină şi-i lasă fără poveşti esenţiale de viaţă.

Unii părinţi nu calcă prin centrele de plasament, pe la copiii de care s-au lepădat, nici măcar o dată pe an.

Toţi copiii merită însă o familie. Micuţi abandonaţi sunt, părinţi care vor un copil există şi totuşi unii cu alţii nu prea se întâlnesc.

La sfârşitul anului trecut, 3.200 de copii erau declaraţi adoptabili. Iar familii pregătite de adopţie - două mii cinci sute.

Anul trecut, pentru 1.230 de copii și-au găsit o familie. Alte zeci de mii aşteaptă să aibă o casă. Sunt 57.000 de copii în grija statului. O treime la rude, o treime la asistenţi maternali şI o treime în centrele de plasament.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI