Copiii și pandemia. Horia, clasa pregătitoare: Coronavirus este o boală foarte periculoasă pentru sănătatea noastră. Poate omorî un om, așa că trebuie să stăm acasă

21 martie 2020, 17:37

Horia: Coronavirus este o boală foarte periculoasă pentru sănătatea noastră. Poate omorî un om, așa că trebuie să stăm acasă.

Matei: A trebuit să fac o compunere pentru școală și asta am scris: Coronavirus este o gripă. Aceasta se transmite prin atingere. Nimeni nu știe când se va termina.

Matei este elev în clasa a III-a, iar Horia abia la pregătitoare. Sunt prea mici ca să se întrebe dacă vor repeta anul școlar, dar știu multe despre noul virus care a pus stăpânire pe întreaga planetă. Din cauza lui, au uitat drumul spre școală și de mult timp nu au mai bătut mingea prin parc. Iar colegii și-i văd doar online.

Viața lor și a părinților s-a schimbat complet. Andrei are 12 ani și este pasionat de jocurile video. Însă acum parcă îi este tot mai dor de o plimbare prin parc.

Au înțeles că este periculos să iasă la plimbare și cei mai mulți sunt sfătuiți de părinți să respecte cu strictețe măsurile de igienă.

Mai norocoși sunt cei care locuiesc la curte. Când vremea este bună se mai relaxează la soare. Specialiștii susțin că aceste momente trebuie valorificate de cei mici, dar și de părinți. Adulții trebuie să încerce să îi implice pe copiii lor în diverse activități și să le explice de ce nu au voie sa iasă în parc.

Școlile rămân închise pe toată perioada stării de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite