Copii separaţi de familie la graniţa Mexicului cu SUA. 4000 de minori sunt în centrele de detenţie

Politica administrației Trump, toleranță zero pentru imigranți, umple centrele de detenție de minori care riscă să rămână până la 18 ani în grija guvernului american. În cele 63 de instituții de la granița SUA cu Mexicul sunt deja 4000 de copii, neînsoțiți de o rudă, cărora li se caută familii pentru a fi dați în plasament. În acest timp, părinții, care au reușit să treacă în America și să nu fie arestați, trăiesc ascunși fără să îndrăznească să se apropie de frontieră sau de aceste centre de detenție.

24 Iulie 2019, 20:03 |

Acesta este centrul de detenție din San Benito, statul american Texas. Este pentru prima oară când o echipă de televiziune are acces în această instituție care are în grijă numai minori.

Un bebeluș a ajuns în acest centru de detenție, după ce a fost separat de familie la granița. El e cel mai mic. Pentru el și ceilalți copii care au 2, 3 ani, adolescenții din centru le sunt părinți. Pe lângă angajați, ei au grijă de copii mai tot timpul zilei. În centru,  pot rămâne aici până împlinesc 18 ani.

La 18 ani sunt fie transferați într-un centru pentru adulți, fie deportați.

Acum 23 de ani, administrația Clinton adopta o lege care prevedea ca toți imigranții care aveau cazier să fie reținuți la frontieră.

Donald Trump s-a prevalat de această lege decretand toleranță zero pentru imigranți.

Această politică le-a permis autoritatilor federale să-i separe pe copii de părinți sau de rudele alături de care intraseră ilegal în Statele Unite. Adulții au fost judecați și duși la închisoare, iar minorii a fost plasați în aceste centre de detenție.

Pentru că rudele nu îndrăznesc să se mai apropie de graniță, fie că trăiesc în SUA, sau Mexic, minorii riscă să rămână în grija guvernului american și câțiva ani , dacă între timp, nu li se găsește o familie dornică să îi ia în plasament.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI