Copii români obligaţi de părinţi să fure în Spania. 26 de persoane au fost arestate şi 37 de minori au fost preluaţi de autorităţi

21 octombrie 2021, 19:56

 

 

Valencia e doar unul din oraşele spaniole în care acţiona gruparea infracţională. Copiii nu mergeau la şcoală, în schimb erau învăţaţi să fure. Urmăreau persoane în vârstă şi le jefuiau în momentul în care retrăgeau banii din bancomate.

37 de minori erau transportaţi în zonele vizate de membrii grupării care se stabiliseră în două oraşe spaniole, Getafe şi Fuenlabrada. De acolo copiii au fost duşi în 6 oraşe, printre care şi Sevilla, Barcelona şi Toledo pentru a fura. Minorii erau chiar copiii membrilor a cinci clanuri de romi. Fără să-şi dea seama, unii dintre tineri i-au ajutat pe poliţişti.

Un expert în combaterea traficului de persoane spune că reţelele româneşti acţionează după un anumit tipar – folosesc copii de până în 14 ani pentru că aceştia nu pot răspunde penal.

În momentul în care la nivelul autorităţilor unui oraş se identifică un număr de copii care comit astfel de fapte reţeaua se mută în alt oraş.

26 de persoane au fost arestate de poliţia spaniolă şi 37 de minori au fost preluaţi de autorităţile de asistenţă socială. Liderii grupării provin din oraşul Slobozia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite