Copii români din Spania au pictat ouă de Paște pentru colegii lor ucraineni. Eveniment organizat de Ambasada României și ICR Spania

20 aprilie 2022, 19:38

Copiii români din Spania, elevi ai cursurilor de Limbă Cultură și Civilizație Română au pictat ouă de Paște pentru colegii lor ucraineni.

Peste 3000 de copii refugiați din Ucraina s-au înscris în ultimele luni în școlile din Spania. Copiii români au fost impresionați de drama colegilor lor și au vrut să le transmită de Paște un mesaj de pace.

Ouăle încondeiate au fost expuse la Institutul Cultural Român din Madrid, iar vizitatorii au putut face donații. Unele vor ajunge chiar în România.

Tot în cadrul evenimentului caritabil a fost organizat un concert simfonic. Publicul a stat la rând pentru a-i vedea pe trei dintre cei mai apreciați muzicieni spanioli care au interpretat Impresii din copilărie de George Enescu.

Pianistul Josu de Solaun este singurul spaniol câștigător al Concursului Internațional George Enescu, iar în 2019 a fost distins de către președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă