"Copii cu greutate" - O campanie a Ştirilor TVR, din 1 iunie

Statisticile arată că România se confrunta cu un fenomen în creştere a obezităţii infantile, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. Una dintre principalele cauze: în România lipseşte educaţia nutritivă.

30 Mai 2017, 10:35 (actualizat 01 Iunie 2017, 13:31) |
Copii cu greutate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

Cel mai mare “duşman” al copiilor cu probleme de greutate este zahărul, în special zahărul din sucuri. Dar întreg stilul de viaţă trebuie regândit: copiii sunt din ce în ce mai sedentari, supuşi agresiunii reclamelor la produse fast-food sau pur şi simplu nesănătoase, părinţii, foarte ocupaţi, nu mai au timp de ritualul meselor în familie gătite cu produse proaspete, calculatorul şi tableta îi ţin pe cei mici lipiţi de scaun, orele de sport sunt puţine şi ineficiente.

Specialiștii cer chiar ca obezitatea să fie declarată boală cronică. Acest flagel a crescut alarmant în ultimii 10 ani, cu 18 la sută. Tendinţa se menţine şi în România, unde, în ultimii șase ani, numărul copiilor obezi a crescut cu 10 procente.

Mai grav este faptul că obezitatea afectează din ce în ce mai mulţi copii, de la vârste din ce în ce mai fragede. Campania Ştirilor TVR, "Copii cu greutate", îşi propune să aducă acest fenomen în dezbaterea spaţiului public. Cât din responsabilitatea obezităţii revine părinţilor, societăţii, şcolii, culturii sociale în care îi educăm? Şi nu în ultimul rând cât costă obezitatea infantilă? Cât îl costă pe micul supraponderal, cât îi costă pe părinţii acestuia, dar cât ne costă pe noi toţi, cât costă statul? Vom discuta despre bullying şi marginalizare.

Vom interva specialişti dintr-un câmp larg de expertiză: medici, psihoterapeuţi, fizioterapeuţi, profesori, antropologi, specialişti în gastronomie si experţi în piaţa muncii. Vom întreba autorităţile care sunt soluţiile pe care le pregătesc pentru diminuarea fenomenului obezităţii infantile. Îi vom asculta pe părinţi şi vom sta de vorbă cu copiii. Vom cunoaşte atât poveştile celor care au învins în lupta cu surplusul de greutate cât şi pe cele ale celor care încă luptă cu această problema. Vom încerca să demontăm miturile false ale sutelor de diete-minune şi ale pastilelor de slăbit.

Iar la finalul reportajelor care constituie campania "Copii cu greutate", vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având "cărţile pe masă". Campania se va derula pe tot parcursul lunii, cu începere de la 1 Iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN COPII CU GREUTATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI