COPII CU GREUTATE. Legea antibullying. Fenomenul ia amploare pentru că nu este recunoscut oficial

Copiii supraponderali sunt agresaţi, mai ales la şcoală, tocmai pentru că sunt diferiţi. Acest fenomen se numeşte bullying şi nu este încă recunoscut oficial de către autorităţi. Tocmai de aceea ia amploare în fiecare an. ONG-urile cer o legislaţie în acest sens, aşa cum există în mai toate ţările Uniunii Europene.

16 Iunie 2017, 18:13 (actualizat 16 Iunie 2017, 19:45) |
Copii cu greutate. Victimele bullyingului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

Peste 60% dintre apelurile înregistrate de serviciile „Telefonul Copilului” din Europa menţionează forma de bullying emoţional drept cea mai raspândită iar un sfert din aceste situaţii reprezintă bullying fizic.

„Bullying-ul începe la catedră. În cabinet am întâlnit copii care povesteau despre profesori care critică vestimentaţia într-un mod nepotrivit”, spune Cristina Petrescu Ghenea, medic psihiatru.

Aşadar,  primii care ar trebui să combată bullying-ul sunt profesorii.

„Astăzi, nu toate cadrele didactice recunosc acest fenomen şi de aceea nu-l reclamă. Pe noi ne sună părinţi cu copii agresaţi”, mărturiseşte Cătălina Surcel, director executiv "Telefonul Copilului".

Copiii agresaţi au posibilitatea să ceară sprijin la „Telefonul Copilului” sau la psihologul şcolii, în rarele cazuri în care acesta există.

Cel mai grav este că România este una dintre puţinele ţări din Europa în care fenomenul bullying nu este recunoscut şi, implicit nu există legislaţie specifică.

Sesizările legate de fenomenul bullying au crescut într-un an cu 25%.

La finalul reportajelor care constituie campania "Copii cu greutate" vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având "cărţile pe masă".

Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN COPII CU GREUTATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI