COPII CU GREUTATE. Învingători în lupta cu obezitatea. Ambiţia şi sprijinul părinţilor, cheia succesului

22 iunie 2017, 21:22

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

Filip are 10 ani și se antrenează din greu să devină un mare campion: “Sunt mult mai bine decât înainte, când nu făceam nimic şi stăteam mai mult în casă”.

Situaţia copilului a fost cu totul alta în urmă cu un an.

“Cred că greşeala pe care o fac toţi părinţii şi pe care am făcut-o şi eu a fost aceea că l-am lăsat, practic, să îşi facă toate poftele”, spune mama lui Filip.

Îngrijorată, Raluca, mama copilului, a apelat la un medic nutriţionist în decembrie.

Filip a avut ambiţia să îşi schimbe radical regimul alimentar.

“A slăbit 5-6 kg, într-adevăr, a crescut 4-5 cm şi s-au schimbat proporţiile totalmente. Este echivalentul slăbirii a 10-15 kg pentru un adult”, explică Ion Niculaescu, medic nutriţionist.

Odată cu el, şi familia şi-a modificat stilul de viaţă.

“Schimbarea modului de alimentaţie a părinţilor este fundamentală. Nu poţi să impui unui copil să mănânce salată cu branză şi părinții să mănânce pizza cu bere”, precizează medicul.

Filip nu este un caz singular. Tot mai mulţi copii ajung la medicul nutriţionist pentru a scăpa de problemele cu greutatea. Matei are 12 ani şi a slăbit 16 kilograme în ultimul an.

„Vina sigur e a mea. (…) Toată lumea îmi spunea să îl las să mănânce, că se va înălţa şi atunci va slăbi. Nu e aşa”, spune mama lui Matei.

Din cauza kilogramelor în plus, Matei îşi pierduse prietenii: “Refugiul mi-l găseam în mâncare şi în jocuri video. Mâncam foarte mult şi dacă nu îmi dădeau părinţii de mâncare, noaptea mergeam și luam pe ascuns”.

Acum lucrurile s-au schimbat. Matei a redevenit un copil normal.

La finalul reportajelor care constituie campania „Copii cu greutate” vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având „cărţile pe masă”.

Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite