COPII CU GREUTATE. Slăbirea este un proces de durată, iar dietele severe sunt nocive pentru cei mici

De foarte multe ori părinții se plâng că, în ciuda faptului că își supun copiii unor diete severe, cei mici nu numai că nu slăbesc, dar după un timp pun la loc kilogramele date jos. Este o abordare greșită, avertizează specialiștii. Regimul de slăbire draconic este o bombă cu ceas și în cazul adultului, iar pentru copii este o măsură periculoasă cu urmări grave pe termen lung. Urmează un nou episod al campaniei - Copii cu greutate. Semnați petiția pe stiriletvr.ro.

09 Iunie 2017, 20:13 (actualizat 09 Iunie 2017, 20:50) |
COPII CU GREUTATE. Dietele de slăbire sunt nocive pentru cei mici
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

Dietele severe sunt nocive pentru copii. Sunt situaţii în care copiii se îngraşă, deşi fac mişcare şi nu mânâncă mult. Medicii spun că acestea reprezintă sub 10% din cazurile de obezitate și sunt determinate de tulburări endocrine sau genetice.

Marius Zamfir, expert psiholog, președintele Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului: "Deci luăm doi copii să zicem supraponderali. Dar unul poate să aibă un dezechilibru hormonal, unul poate să aibă o alimentație necorespunzătoare. Unul poate să fie foarte răsfățat, să ceară și să primească tot felul de alimente dăunătoare organismului și, mai ales, dăunătoare sistemului fiziologic al nostru. Și recomand părinților să nu ia mot a mot orice citesc pe internet sau oriunde. În primul rând, să facă niște analize medicale. Dacă e o problemă psihologică, pentru că sunt copii care mănâncă datorită unui stres acumulat și găsesc în alimentație un fel de refugiu. Și atunci fiecare situație trebuie luată separat și analizată din punct de vedere medical, din punct de vedere psihologic."

Așadar, obezitatea înseamnă exces alimentar şi lipsă de mişcare.

Prima măsură pe care o iau adulţii este o dietă strictă. Şi încearcă să impună acest lucru şi în cazul copiilor. Medicii spun însă că asta este o greșeală.

În alte cazuri, părinţii aplică sfaturi miraculoase şi diete găsite pe internet.

Simona Tivadar, medic nutriționist: "Foarte mulți oameni fac greșeala de a considera uleiul de măsline sau grăsimile vegetale ca fiind absolut extrordinare și, indiferent în ce cantitate le punem, ele sunt sănătoase. Un abuz este un abuz în absolut orice. Faci infarct la 24 de ani. Sunt cazuri din ce în ce mai frecvente și asta înseamnă că acești copii au fost prost hrăniți!"

Primul pas pe care trebuie să-l facă un părinte este să meargă cu copilul la un medic nutriţionist, iar dacă obezitatea este determinată de tulburări endocrine, acesta îl va trimite la un specialist.

La finalul reportajelor care constituie campania "Copii cu greutate" vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având "cărţile pe masă".

Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN COPII CU GREUTATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI