COPII CU GREUTATE. Povestea fraţilor Mărgineanu. Andrei, Denisa și Mădălina nu-și permit dieta care îi poate salva

23 iunie 2017, 21:00

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

Andrei, Denisa și Mădălina trăiesc sufocaţi, la propriu, sub povara kilogramelor. Cea mai mare dintre surori urmează deja un tratament pentru a-şi ţine sub control tensiunea arterială şi diabetul.

Mădălina a împlinit 12 ani, este în clasa a-V-a la o şcoală ajutătoare din localitate. Învaţă bine, este pasionată de teatru şi chiar a avut câteva roluri pe scenă. Deşi la vârsta când alte fetiţe încă se mai joacă cu păpuşile, Mădălina are grijă de fraţii ei mai mici, cât tatăl lor este la serviciu.

Denisa e cea mai dezgheţată. Zâmbeşte mereu. Andrei, mezinul, a terminat clasa I. Nimeni nu ştie cât cântăreşte cu exactitate, dar pare mai matur nu numai din cauza kilogramelor în plus, ci şi a unei aparente înţelepciuni pe care i-a dat-o deja viaţa.

“Ei sunt jenaţi, că râd copiii de ei. Le-am zis să nu se jeneze. Cine râde râde de el, nu de ei”, spune tatăl copiilor.

Nicolae Mărgineanu îşi protejează cum ştie el copiii.  Are 53 de ani, lucrează muncitor la o fabrică de încălţăminte din Hunedoara şi câştigă sub 1.500 de lei pe lună.

În urmă cu patru ani, când au fost diagnosticaţi cu obezitate morbidă, mama fraţilor Mărgineanu a fugit. A trimis doar cererea pentru divorţ, din Botoşani. Deşi instanţa a obligat-o să plătească o pensie alimentară de 400 de lei, femeia nu le trimite copiilor niciun leu.

Alimentul de bază în familia Mărgineanu este cartoful.

Denisa este singura dintre fraţi care a început să facă mişcare. Merge toată ziua cu bicicleta. Mădălina iese rar din casă, nu se pune problema să alerge. Chiar și printre copii, se poartă ca un adult, veghind cu grijă asupra fraţilor ei.

Nicolae Mărgineanu visează să-şi ducă cei trei copii, din nou, la medicii specialiști.  Chiar dacă nu recunoaşte, venitul său e prea mic să-şi permită luxul să-i însănătoşească pe cei trei copii ai lui.

La finalul reportajelor care constituie campania „Copii cu greutate” vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având „cărţile pe masă”.

Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite