Copie celebră a tabloului Mona Lisa, veche de peste 400 de ani și descoperită întâmplător, licitată la Paris

O copie fidelă a celebrului tablou Mona Lisa semnat Leonardo da Vinci va fi scoasă la licitație la Paris. Pictura are peste 400 de ani și a fost descoperită de curând, absolut întâmplător. Specialiștii se așteaptă să fie vândută cu o sumă uriașă.

07 Noiembrie 2021, 19:00 (actualizat 07 Noiembrie 2021, 21:56) |

Versiunea scoasă la licitație se apropie foarte mult de originalul lui Leonardo da Vinci, care este expus la Muzeul Luvru. Copia este realizată pe un panou de stejar, un lemn considerat perfect pentru o astfel de pictură.

Experții spun că este o reproducere de o calitate excepțională, care surprinde prin asemănarea detaliilor.

Surâsul, poziția mâinilor, ochii, toate aceste elemente care o fac unică pe Mona Lisa par a sugera că autorul, rămas necunoscut, ar fi stat în preajma lui Leonardo da Vinci.

MATTHIEU FOURNIER, expert: "El a avut fani pentru că a inventat un stil. A avut adepţi, imitatori şi, mai presus de toate, sponsori foarte puternici, care au plătit opere de artă la un preţ foarte mare".

Mona Lisa în diferite versiuni este, fără îndoială, personajul despre care se vorbește cele mai mult în lumea artei.

MATTHIEU FOURNIER, expert: "Mona Lisa este cea mai frumoasă femeie din pictură. Este cea mai cunoscută pictură din istoria artei occidentale. Deci, evident, vorbeşti cu toată lumea. Este singurul tablou despre care poţi vorbi la radio şi pe care nu trebuie să-l descrii pentru a avea o discuţie".

Copii ale celebrului tablou se vând cu sume impresionante. În iunie, un colecționar a licitat aproape 3 milioane de euro pentru o reproducere, o suma considerată record.

Licitația de săptămâna viitoare pentru această copie fidelă descoperită recent va pleca de la 200 de mii de euro. Experții sunt mai mult ca siguri că tabloul va fi adjudecat pentru o sumă mult mai mare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI