Copaci smulși din pământ, străzi și case inundate în urma ploilor și furtunilor. Cod portocaliu de inundații pe râurile din Dobrogea

24 iulie 2018, 08:48

Parbrizele unor mașini au fost sparte de gheață, iar vântul a smuls din pământ 12 copaci pe care i-a aruncat pe DN38, între Negru Vodă și Vama Veche.

Ploaia a umplut cu apă mai multe străzi din Săcele, lângă Brașov. Şuvoaiele s-au revărsat pe strada principală, când era ora de vârf în trafic.

Șapte case, curți și garaje au fost inundate. Apa a ajuns și într-un magazin din oraș.

Aceleași probleme și la Buzău.

Pasajele din bariera Brăilei și cel de la podul Mărăcineni au fost inundate și câteva autoturisme au rămas blocate.

Podul pe care locuitorii din Bertea, Prahova, îl foloseau ca să ajungă acasa a fost avariat de furtună. Este impracticabil pentru mașini, așa că localnicii trebuie să meargă pe jos.

O parte a localității sibiene Boian a fost inundată în urma scurgerilor de pe versanți. 50 de locuințe au fost evacuate și o femeie de 50 de ani a avut nevoie de intervenția ambulanței. Mașina nu s-a putut deplasa în zonă, așa că bolnava a primit sprijin de la pompieri.

Va ploua și zilele următoare. Aproape 30 de județe, inclusiv Capitala, se află sub atenționare Cod galben de vreme rea. Este în vigoare și o atenționare Cod portocaliu de inundații, valabilă până miercuri, la ora 10.00, pentru râurile din Dobrogea.

(w620) Cod portoc

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă