Copaci şi stâlpi de electricitate doborâţi de vânt și inundații în mai multe localităţi din Prahova și Dâmbovița

24 august 2022, 10:01

O șosea asfaltată a fost ruptă de viitura formată după precipitații de aproape 100 de litri pe metrul pătrat. 50 de familii sunt izolate, iar autoritățile locale au ajuns în zonă cu un tractor. Ploile torențiale continua până diseară în aproape toată țara.

Mai mulţi copaci, dar şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vântul puternic în mai multe localităţi ale judeţului Prahova, în timpul furtunii din noaptea de marți spre miercuri. Peste 6.700 de consumatori au avut întreruptă electricitatea.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în cursul serii şi al nopţii pentru degajarea apei de pe carosabil la Sinaia, în zona Cumpătu, pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă inundată la Sinaia, dar şi pentru degajarea unor copaci doborâţi de vânt la Sinaia, Româneşti, Balta Doamnei, Miroslăveşti, Poiana Câmpina şi Ploieşti.

De asemenea, mai mulţi stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil la Pleaşa, fiind solicitată intervenţia ISU.

Primarul staţiunii Buşteni, Mircea Corbu, anunţa, marţi seară, că mai multe zone au fost afectate din cauza ploii torenţiale, iar reţeaua de canalizare a oraşului nu face faţă debitului mare de apă acumulat.

Ploile torențiale au afectat și localități din Dâmbovița. Drumul Comunal 125 din comuna Malu cu Flori a fost rupt de viitura.

Au căzut aproape 100 de litri pe metru pătrat eea ce a dus la umflarea pârâului Valea Largă. 50 de familii sunt izolate, iar autoritățile caută soluții rapide pentru refacerea drumului.

Un pasaj din Târgoviște a fost inundat și trei autovehicule au rămas blocate în apă, printre și care un microbuz cu persoane. Pompierii au fost chemați să scoată apa din mai multe gospodarii din localitățile Românești, Mogoșani, Mătăsaru și Valea Voievozilor. Au căzut stâlpi de curent și copaci.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite