Copaci doborâți de vânt în Capitală și la Craiova. Vreme furtunoasă și pe litoral. Trafic aerian perturbat pe Otopeni

3 iulie 2017, 08:46

Fulgere şi nori negri au anunţat fiecare repriză de ploaie care s-a abătut asupra Capitalei şi împrejurimilor. Cele mai multe dintre averse au fost torenţiale şi, în câteva minute, mai multe străzi au fost acoperite de şuvoaie.

Azi-noapte, în apropiere de Calea Victoriei, o rămură dintr-un castan a căzut peste un autoturism. Mașina era parcată lângă trotuar și a fost serios avariată. Iar în Sectorul 3, doi copaci s-au prăbușit în grădina unui bloc. Echipele de intervenție au degajat rapid zona. Nu au fost victime.

Ca urmare a fenomenelor meteo care s-au manifestat azi-noapte, mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU București-lfov au intervenit pentru degajarea mai multor arbori ce au căzut în diferite locații din municipiul București: pe strada Caloian Județul, unde doi arbori s-au prăbușit pe carosabil și pe Strada Frumoasă, unde un arbore a căzut peste un autoturism, a declarat plt. mj. Bogdan Toma de la ISU București-Ilfov.

Gospodării și străzi inundate

În Popeşti-Leordeni, maşinile au circulat greu din cauza ploii.

În Piteşti, canalizarea nu a mai putut face faţă, iar subsolul clădirii Colegiului Naţional I.C. Brătianu a fost inundat.

Şi în satul Geamăna din comună Bradu, apa a pătruns în nouă gospodării.

Au fost inundate mai multe străzi şi din Tg. Jiu. Apa a ajuns şi în arhiva Parchetului Tribunalul Gorj , situată la subsol.

A plouat cu găleata şi în judeţul Olt. Apa care a blocat canalizarea s-a aduant ore bune pe şosea.

Steag roșu pe litoral

Pe litoral, vremea s-a schimbat radical. După caniculă, vântul a pus stăpânire pe plaje, dar şi în largul mării. Salvamarii au arborat steag roşu în toate staţiunile pentru că valurile mării sunt extrem de periculoase şi este pericol de înec. Practic, nimeni nu ar trebui să se aventureze în apă. Temperaturile au scăzut de ieri şi cu 9 grade. Iar la noapte, vor începe şi ploile.

„18 județe și Capitala, sub cod portocaliu de ploi abundente până marți dimineață”

Trafic aerian perturbat

Ploaia a dat peste cap şi traficul aerian. Avioanele au decolat şi au aterizat cu întârziere pe aeroportul Henri Coandă. În jur de 20 de curse au fost afectate, spre destinaţii precum Viena, Atena, Roma, Frankfurt sau Barcelona.

Din cauza inundaţiilor a fost afectată temporar activitatea pe una dintre pistele aeroportului şi pe una dintre căile de rulare. În jurul orei 20.00, situaţia a reintrat în normal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite