COOLTURA | Victor Rebengiuc, magistral în “Tatăl”, la Bulandra. Este ultimul loc pe care îl joacă marele actor

Victor Rebengiuc strălucește într-un spectacol-evenimet, Tatăl, la teatrul Bulandra, în regia lui Cristi Juncu. Mirela Nagâț a vorbit cu marele actor şi cu restul echipei. Cei mai mulţi din distribuţie au spus că lucrul alături de Victor Rebengiuc a însemnat o adevărată şcoală de viaţă şi de actorie.

27 Iunie 2022, 17:10 (actualizat 27 Iunie 2022, 17:13) Știrile TVR |

Victor Rebengiuc impecabil, într-un rol foarte complex pe scena Teatrului Bulandra în “Tatăl”, de Florian Zeller. E un tur de forță pentru el, la 89 de ani. Publicul s-a precipitat la spectacol mai ales când s-a dus vestea că e ultimul rol pe care-l încarnează marele actor.

În “Tatăl”, Victor Rebengiuc joacă rolul lui Andre, un bărbat a cărui viață e dată peste cap din cauza degradării mentale produse de Alzheimer.  Memoria nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil. Lumea devine pentru el un melanj confuz de realitate și amintire. Spectacolul e depre fragilitatea noastră a tuturor și mai puțin despre confruntarea cu boala.

Povestea realizării acestui spectacol stă pe o coincidență fastă. Piesa recentă a lui Florian Zeller, un mare succes international mai ales de când a fost ecranizată cu Anthony Hopkins în rolul principal, i-a fost indicată acum ceva vreme lui Victor Rebengiuc de Ion Caramitru. După care regizorul Cristi Juncu a revenit cu aceeași propunere.

Victor Rebengiuc e unul dintre cei mai iubiți actori de la noi. Anul acesta, el și Mariana Mihuț au fost distinși cu premiul Gopo pentru întreaga carieră. Au urmat valuri de omagii în mass media și pe rețelele de socializare, pentru cei doi mari actori, considerați pe drept cuvânt comori naționale cum îi numea regizorul Andrei Șerban într-o laudatio, la premiere.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 32°C 30°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 33°C 32°C
BRASOV 30°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI