COOLTURA S-a deschis Muzeul Privat de Artă Recentă - "MARe"! O radiografie a artei românești din '60 până astăzi

Muzeul Privat de Artă Recentă se află într-o clădire nouă, cu 3 etaje și o mansardă, în Bulevardul Primăverii. Are o sală auditorium, bibliotecă, o cafeterie, o grădină. Vedeta expoziției permanente este un uriaș tablou, semnat de Țuculescu. Artistul străin invitat să expună este canadianul Jeff Wall.

12 Octombrie 2018, 18:29 |
COOLTURA S-a deschis un muzeu privat de artă recentă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un ambient chic, în stil industrial, multe scări, coridoare și încăperi!

Muzeul de Artă Recentă "MARe" vine  cu o expoziție permanentă cu peste 100 de lucrări.

Tablorile au fost cumpărate, altele sunt donații parțiale. Este o colecție privată, administrată de Fundația "MARe". Sunt nume cu rezonanță: Ion Grigorescu, Horia Bernea, Andrei Cădere, Paul Neagu, Ioana Bătrânu, la care se adaugă 2 expoziții temporare: una a canadianului Jeff Wall, alta intitulată "Rai din Iad", sau cum se vede în arta de azi fenomenul religios.

Practic, muzeul vorbește despre arta românească din '60 până astăzi, despre riscurile și compromisurile artiștilor, pornind de la momentul congresului PCR din 1965, când ideologia oficiala s-a dezis de realismul socialist și a încurajat diversitatea stilistică.

Canadianul Jeff Wall, cunoscut pentru fotografiile sale de mari dimensiuni,  e prezent la Muzeul de Artă Recentă cu expoziția "Man". Vine cu marca sa înregistrată - light boxurile - cutia de publicitate pe care o vedem pe stradă, în care pune un conținut consistent, fotografia desprinsă din istoria artei.

După Jeff Wall, în 2019 vor expune la MARe englezul Martin Creed, reprezentativ pentru arta conceptuală, și fotograful german Thomas Ruff.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI