COOLTURA Kilometrul Zero (The Revolution Project), la Teatrul Odeon. Povestea unor tineri din generații diferite, cu mărturii diferite despre aceeași Revoluție

La Teatrul Odeon vedem un spectacol despre Revoluția Română, după un text al Savianei Stănescu, pus în scenă de regizorul Andrei Măjeri. "Kilometrul Zero" nu e un spectacol documentar, angajat, ci unul care deschide mai multe întrebări publicului. Regizorul, născut în '90, speră să le trezească interesul şi celor din generaţia lui.

24 Octombrie 2020, 16:54 |
Kilometrul Zero (The Revolution Project), la Teatrul Odeon
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Patru actori din generații diferite. Mărturiile lor despre Revoluție deschid spectacolul. Personajele interpretate de ei trăiesc povești de viață foarte diferite. Îi leagă frământările și întrebările legate de ce s-a petrecut cu adevărat la Revoluție.

Ajung să se reunească, la final, la Kilometrul Zero.

Acum un an, Saviana Stănescu a lăsat New York-ul pentru câteva luni și a venit la București ca scriitoare în rezidență la Muzeul Literaturii, pentru a scrie o piesă despre Revoluție.

Proiectul "Revoluția", prezentat atunci sub forma unui spectacol-lectură în regia autoarei, i-a atras atenția tânărului regizor Andrei Măjeri.

Ioana Bugarin a interpretat-o pe Ana și în spectacolul lectură al Savianei Stănescu.

Nicoleta Lefter joacă rolul Savianei Stănescu, o scriitoare de la New York care primește o comandă de la New York Times pentru a scrie un articol despre Revoluție. Ea nu vrea să se mai gândească la trecut din cauză că tatăl ei colaborase cu Securitatea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI