COOLTURA Desen, gravură, pictură, sculptură și tapiserie în expoziția "Perspective" a lui Mircia Dumitrescu, deschisă la Muzeul Național de Artă al României

Vă invităm la Muzeul Național de Artă, la expoziția "Perspective" a lui Mircia Dumitrescu. La 80 de ani, graficianul are un moment de bilanţ. A conceput o serie întreagă de expoziţii în patru etape - la Muzeul Cotroceni, la Biblioteca Academiei, la Brukenthal, cea de de acum de la Muzeul de Artă fiind ultimul episod.

05 Noiembrie 2021, 18:49 (actualizat 05 Noiembrie 2021, 19:08) |

Lui Mircia Dumitrescu îi place să spună că în primul rând e grafician, apoi sculptor și pictor.

A predat mult timp gravura la Academia de Arte Plastice din București. Anul acesta, când a împlinit 80 de ani, a avut ambiția realizării unei întregi serii de expoziții în Capitală și la Sibiu.

Cea de la Muzeul Național de Artă, intitulată "Perspective", aduce o nouă privire asupra operei sale.

Mircia Dumitrescu nu uită să evoce prietenia cu Nichita Stănescu. S-au admirat reciproc. Nichita i-a dedicat zeci de poezii.

Pasionat de gravură, pe care s-a străduit s-o transmită studenților săi, Mircia Dumitrescu remarcă azi decăderea acestei arte.

Expoziţia lui Mircia Dumitrescu de la Muzeul Național de Artă cuprinde lucrări de desen, gravură, pictură, sculptură și tapiserie. Este deschisă până la sfârșitul lui ianuarie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 5°C
IASI 7°C 1°C
CLUJ 1°C -2°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 8°C 2°C
BRASOV 3°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI