COOLTURA "Cabaret", în viziunea lui Răzvan Mazilu, aduce pe scena Teatrului Odeon povestea celebră din Berlinul anilor '30

"Cabaret" este cea mai recentă premieră de la Teatrul Odeon - un spectacol strălucitor, cu muzică live, dans, costume somptuoase, în viziunea lui Răzvan Mazilu. Cunoscutul coregraf coordonează de 20 de ani programul de dans al Odeonului, iar acum e prima dată când montează cu trupa teatrului un musical.

19 Noiembrie 2021, 17:35 (actualizat 19 Noiembrie 2021, 18:19) Știrile TVR |

Povestea "Cabaretului" din Berlinul anilor '30, în plină ascensiune a nazismului, e celebră. A fost montată în toată lumea și ecranizată de Bob Fosse într-o producție de referință. O lume strălucitoare, dar plină de viciu, într-un oraş al plăcerii şi al decadenţei, e adusă pe scena Teatrului Odeon de Răzvan Mazilu. Cântăreaţa Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat e interpretată de Ioana Mărcoiu, iar iubitul ei, timidul scriitor Clifford, de Silvian Vâlcu.

Coregraful Răzvan Mazilu, care semnează regia spectacolului, spune c-a imaginat cabaretul din spectacol ca un mare bal mascat decadent, condus de un Maestru de Ceremonii - Cerber la poarta unui Infern seducător. Femei fatale, clovni, Josephine Baker, toți îşi au locul în acest bâlci.

Oamenii râd, cântă şi dansează exorcizându-şi grijile, durerea, ignorând răul care poate lua forma celui de-al doilea război mondial sau a pandemiei, dacă ne gândim la zilele noastre.

Un deschizător de drum, cândva, pentru teatrul-dans, acum pentru musical, Răzvan Mazilu a excelat în ultimii ani în această formulă de spectacol complexă, care e musicalul, și care e prea puțin prezentă în spațiul teatral românesc.

Începând cu West Side Story, în anii '50-'60, musicalul e oglinda lumii și a societății, crede Răzvan Mazilu, o artă care-și extrage subiectele din marile întâmplări ale omenirii.

Spectacolul e un adevărat tur de forță din punct de vedere actoricesc, muzical și coregrafic.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI