COOLTURA „București Livrator”, un spectacol pe teme actuale la Teatrul Masca

6 august 2021, 17:56

„București Livrator” vine cu povestea unei foste chelnerițe, dată afară din cauza reducerilor de personal în pandemie. Ea se angajează la o companie multinațională de livrări.

Spectacolul urmărește peripețiile proaspetei livratoare prin București – curse cu bicicleta prin claxoanele, noxele și haosul orașului, livrări prin ploaie torențială și furtună.

Haina de livrator prezentată de Teatrul Masca este o provocare pentru majoritatea actorilor din distribuție. De când lucrează la spectacol, actrița Anamaria Pîslaru și-a schimbat optica în ceea ce privește livratorii.

Șaorma, pizza, sushi, cafele, cumpărături de la hipermarket sau medicamente de la farmacie. Apă plată sau minerală. Este radiografia la capitolul „comenzi” într-un oraș activ. Bună parte dintre bucureșteni, de condiție și cu stiluri de viață diferite, s-au obișnuit în ultimul an să comande diverse produse la domiciliu. Dar cine sunt persoanele care aduc mâncarea în București? Cum este viața unui livrator la o platformă de comenzi online? Care sunt condițiile de muncă, câștigurile, visele și aspirațiile lucrătorilor de tip nou, care sunt „propriii lor șefi” și „parteneri” ai companiilor de curierat?

Odată intrați în rol, actorii conștientizează că este un job dificil. Interacțiunea cu oamenii, fuga contracronometru dintr-un loc în altul, starea în care se află clientul căruia îi livrează. Toate se întrepătrund și sunt redate sub pălăria imensă a spectacolului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite