COOLTURA Adina Pintilie, despre proiectul „Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului“, care reprezintă România la Bienala de la Veneţia

3 iunie 2022, 18:02

„Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului“, așa se intitulează proiectul românesc prezentat la Bienala de la Veneția, semnat de Adina Pintilie.

E de fapt o instalație audio video derulata pe mai multe ecrane, care reinventează privirea și percepția publicului.

Proiectul României s-a bucurat de un ecou deosebit în rândul profesioniștilor din domeniul artei, și al presei internaționale, care l-au inclus in clasamentele și recomandările lor.

Instalația de acum de la Veneţia e tot o etapă a procesului de cercetare asupra intimității și corpului început de regizoare acum mai bine de 10 ani și lansat public cu „Toch me not”.

Și de data aceasta Adina Pintilie dinamitează prejudecăți și urmăreşte relațiile complexe și fascinante a trei cupluri ale căror dinamici intime există în afara ‘normelor’.

Mai departe, „Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului“ va deveni şi o interesantă cercetare sociologică asupra percepțiilor publicului.

Proiectul Adinei Pintilie poate fi văzut la Veneția până pe 27 noiembrie. Regizoarea vrea să aducă instalația și la Bucureşti.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România este prezentă la Bienala de la Veneția cu expoziția “Ce este munca"