Cooltura: A început primul festival dedicat tinerilor care vor să fie dansatori

Personalităţi importante din Rusia, Franţa şi România ţin workshop-uri la București. E o gură de aer proaspăt pentru elevii şi profesorii de la liceele de profil și una dintre puţinele ocazii când pot să înveţe din experienţa altora. Asta în condiţiile în care majoritatea consideră că, la noi, dansul e o artă subfinanţată de autorităţi.

23 Iunie 2017, 21:43 |
Îndrumați de maeștri internaționali
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Timp de 7 zile, copii şi adolescenţi care se pregătesc să facă din dans o carieră au ocazia să se antreneze cu unii dintre cei mai renumiţi profesionişti din domeniu.

Este o ocazie şi pentru profesorii lor să se perfecţioneze.

Anastasia Dunets, profesor de balet profesionist: "Misiunea mea este să răspândesc cunoştinţele mele cu copiii şi profesorii, să le vorbesc despre metoda de predare Vaganova, care este o metodă binecunoscută de predare a baletului clasic pentru a pregăti dansatori profesionişti".

Arcadie Rusu, director LINOTIP: "Este foarte important pentru că sunt concluzii şi tehnici diferite, şi pentru a-ţi îmbunătăţi calităţile e nevoie să treci prin mai multe etape ale dezvoltării personale". 

Profesorii de balet sau de dans contemporan de la liceele de profil au fost încântaţi să înveţe tehnici de la mari maeştri din lume. Cu atât mai mult cu cât nu li se oferă această şansă prea des, iar condiţiile în care lucrează cu viitorii dansatori sunt departe de standardele internaţionale.

Misiunea organizatorilor festivalului Revolve este aceea de a susţine, promova şi dezvolta arta coregrafică din România.

Un spectacol susţinut de cursanţi împreună cu dansatori consacraţi va încheia evenimentul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI