Convulsii politice în R. Moldova. Va fi numit un interimar la primăria Chișinăului, după ce Dorin Chirtoacă a primit arest la domiciliu

27 mai 2017, 14:59

Liberalii din Republica Moldova au anunţat că se retrag de la guvernare, după ce primarul Chişinăului a fost arestat. Este vorba despre 3 miniştri şi grupul din parlament care asigură majoritatea. Aceasta nu se va pierde, dar va fi la limită: 51 de parlamentari, cel puţin pentru moment.

Deputaţii liberali au boicotat şedinţa în care premierul Filip a prezentat un Raport despre guvernare. El a îndemnat la calm şi a spus că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba.

Preşedintele liberalilor din Republica Moldova, partid din care face parte şi Dorin Chirtoacă, a explicat gestul retragerii din guvern.

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova: „Chipurile, se luptă cu corupția. Dar, de fapt, se luptă cu Partidul Liberal. Se luptă pentru a compromite acest partid, care și-a asumat idealul național, unirea Republicii Moldova cu România”.

Situaţia este complicată la primăria Chişinăului, unde au avut loc arestări în lanţ, în ultimul timp. Practic, autoritatea executivă locală este decapitată şi se aşteaptă numirea unui interimar. Printre numele vehiculate este şi cel al purtătorului de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon, care este şi consilier municipal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite