Convoiul de camioane cu echipamente medicale a ajuns în Republica Moldova. ”Apreciem generozitatea fraților noștri! Acest ajutor oferit de poporul român va însemna vieți salvate”

7 mai 2020, 07:58

Convoiul a plecat la 6:45  de la Iași, iar la 9.30 a trecut granița în Republica Moldova pe la Albița unde a fost întâmpinat de ministrul moldovean al Sănătății  și de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Apreciem generozitatea fraților noștri! Acest ajutor oferit de poporul roman vă însemnă vieți salvate. Este mesajul transmis de prim ministrul Republicii Moldova la ceremonia de primire a echipamentelor medicale oferite de Guvernul României. Echipamentele vor fi trimise spitalelor din țară.

Mulțumesc din inimă poporului român pentru acest efort frățesc. Apreciem enorm generozitatea fraților noștri și înțelegem bine că valoarea acestui efort este mult mai mare pentru că este oferit într-o situație când tuturor le este greu. În aceste două luni, particip pentru prima dată la o astfel de ceremonie deși noi am beneficiat de mai mult suport din partea mai multor țări(…) Va mulțumesc din inimă! (…) Nu m-am îndoit niciodată că România va ajuta Moldova, am fost sigur că poporul român va susține Moldova așa cum  face de mulți, mulți ani și sunt sigur că ne va fi alături multi ani înainte.  gestul guvernului României arată că epidemia (…) este și o oportunitate de a consolida relațiile  frățești  între malurile Prutului. Nevoile apropie oamenii buni. Acest ajutor se va transforma in vieți salvate și pacienți salvați, a declarat premierul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Ajutorul constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite