Convoaie de mașini se îndreaptă spre Paris, pentru proteste față de certificatul de vaccinare. Poliția a fost mobilizată pentru a bloca manifestația

11 februarie 2022, 21:58

De la Toulouse, Nisa, Perpignan, Bayonne, Bordeaux dar și din alte orașe ale Franței, convoaiele de mașini se îndreaptă spre capitală. Mobilizați prin intermediul rețelelor de socializare, protestatarii cer, printre altele, anularea permisului de vaccinare și creșterea puterii de cumpărare.

“Nu pot să stau cu permis, e iad. Nu mai pot cu permis. Trebuie să ne întoarcem la normal”.

Printre manifestanți se află și foste „veste galbene” care susțin revendicările celor din «convoiul libertății”.

„Ne alăturăm acestui convoi pentru că este o pledoarie pentru libertate, nu doar pentru libertatea legată de vaccinare şi toate cele legate de pandemie, dar şi să se recâştige ceea ce am cerut cu Vestele Galbene, înseamnă să se recâştige puterea de cumpărare”.

În drum spre Paris, convoaiele de mașini s-au oprit în parcări, unde au cântat și au scandat împotriva restricțiilor și a președintelui Emmanuel Macron.

De cealaltă parte, premierul Jean Castex a precizat că, dacă circulația va fi blocată, atunci răspunsul autorităților va fi unul ferm. Peste 7.200 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a nu se ajunge la violențe.

Echipaje de poliție vor organiza filtre pe toate axele rutiere importante din regiunea pariziană pentru ca nicio mașină din «convoiul libertății» să nu ajungă la Paris. Nu a fost autorizat niciun protest pentru acest sfârșit de săptămână. Organizatorii manifestațiilor riscă amenzi de 7.500 de euro și 6 luni de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite