Controversele continuă privind locul unde se va ţine Eurovision 2023. VIDEO Declarațiile lui Boris Johnson despre dreptul Ucrainei de a organiza competiția și despre atmosfera de la Kiev

19 iunie 2022, 07:28

Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea la concursul din acest an, după ce grupul ucrainean Kalush Orchestra a câștigat competiția, cu un număr mare de voturi primite din partea telespectatorilor europeni.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune EBU poartă negocieri cu BBC în legătură cu posibilitatea de a găzdui Eurovision 2023 în Marea Britanie.

Organizatorii au ajuns la concluzia că acesta nu poate avea loc în Ucraina, din cauza conflictului armat cu Rusia.

Premierul britanic, care a făcut a doua vizită surpriză la Kiev de la începutul invaziei, spune că situația s-a mai schimbat.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii:Nu voi spune că acolo totul e minunat, dar situaţia este mult mai animată, oamenii sunt mult mai încrezatori. Ies pe stradă şi mănâncă în cafenele şi restaurante, într-o atmosferă care nu exista pâna în urmă cu câteva săptămâni„.

Ucrainenii au câştigat concursul Eurovision. Ştiu că şi noi am avut un participant fantastic, ne-am clasat pe locul al doilea„, a declarat Boris Johnson.

Premierul britanic consideră că ar trebui să fie posibil că Eurovision 2023 să aibă loc în Ucraina, întrucât mai este suficient timp.

Boris Johnson:Adevărul este că ei au câştigat şi merită să aibă acest concurs în ţara lor şi ar trebui să-l organizeze. Consider că oraşul Kiev sau oricare alt oraş sigur din Ucraina ar putea fi un loc fantastic în care acest concurs să fie organizat. Sper că se va întâmpla şi că EBU va recunoaşte acest lucru, pentru că nu cred că este corect„.

EBU a anunțat că, în urma unui studiu de fezabilitate, a ajuns la concluzia că postul public de televiziune din Ucraina nu poate asigura garanții de securitate pentru organizarea concursului în această țară.

Cu toate acestea, televiziunea ucraineană a dat publicității o declarație în care precizează că i-a fost negat dreptul de a găzdui concursul și a cerut suspendarea negocierilor inițiate de EBU privind alegerea unui nou loc de desfășurare a competiției muzicale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite