Controverse privind decesul uneia dintre victimele incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, din noiembrie 2020

1 februarie 2022, 21:34

Un prim raport medico-legal privind cauzele decesului pacientului Ion Toma în spitalul de la Piatra Neamț, cuprins de flăcări în noiembrie 2020, a fost respins de procurori ca fiind neconcludent. Așa că a fost realizată o a două expertiză care a ridicat iarăși semne de întrebare, atât anchetatorilor cât și familiei lui Ion Toma.

Documentul arată că bărbatul a murit din cauza bolii.

Sistarea suportului de oxigen a contribuit la agravarea stării pacientului Toma Ion, fără a putea susține cu certitudine o legătură de cazualitate directă cu instalarea decesului.

Fiul lui Ion Toma nu crede în această variantă și spune că e imposibil ca momentul morții tatălui său să coincidă cu cel al declanșării incendiului.

Valentin Toma: Nu sunt de acord cu ceea ce s-a decis, că tatăl meu ar fi murit pur și simplu doar în urma complicaţiilor pe care le-a avut, a virusului COVID 19. Ei au relatat că detubarea forţată a agravat starea lui de sănătate dar nu că ar fi dus la deces. Vezi Doamne că moartea lui a coincis cu incendiul respectiv. S-au mai găsit şi urme din cauza fumului pe dânsul, pe corp, plus niște lovituri au găsit la necropsie.

Avocatul familiei spune că anchetatorii investighează una dintre angajatele spitalului în legătură cu ceea ce s-a întâmplat după izbucnirea focului în spital.

Adrian Cuculis, avocat: Moartea patologică însemna că ai avut o patologie, evident infecția cu SARS-CoV-2, dar nu poți să excluzi drept cauze concurente care au dus la decesul persoanei faptul că el nu a mai beneficiat de suportul respiratoriu. Există o asistentă medicală care s-a ocupat de evacuarea pacientului despre care vorbim și care are calitatea de suspect și culmea, are și calitatea de parte vătămată pentru că a reclamat arsuri de gradul 2 și 3.

În urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț au murit 10 bolnavi de Covid, internați la secția ATI .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite