Controverse după intervenția jandarmilor la protestul de miercuri seara din Capitală. Un jurnalist german a fost dus la secție

21 iunie 2018, 19:27

Protestele din Piața Victoriei au degenerat atunci când câțiva manifestanți au vrut să treacă de cordonul de jandarmi cu un banner, ca să îl afișeze pe bulevardul Aviatorilor. Au fost opriți, iar ceilalți protestatari au sărit în apărarea lor. Manifestanții îi acuză pe jandarmi de violență.

Jandarmii au dus la secție șase persoane, printre care și un jurnalist german care filma protestul. Reprezentanții Jandarmeriei susțin că bărbatul nu a putut dovedi cu acte că e jurnalist și a fost amendat cu 500 de lei pentru că ar fi forțat cordonul jandarmilor. Paul Wagner a filmat în Teleorman un reportaj numit „Aici nu-l avem decât pe Dragnea”.

Și filosoful Mihai Șora a povestit pe Facebook că a fost agresat de jandarmi: „Când 10-15 băieți (musculoși, bine hrăniți și echipați) mă turtesc în pătrățelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de față, altceva decât ar trebui să fie.”

Oamenii spun că i-a scos în stradă votul de luni seara, din Parlament, când aleșii din coaliție au votat pe repede înainte modificări la Codul de procedură penală.

Evenimentele din stradă au stârnit reacții diferite din partea parlamentarilor puterii și opoziției.

Câțiva protestatari au fost prezenți ieri și pe holurile Parlamentului. Așa că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că vor fi reguli mai stricte de acces în Parlament, dar și pentru jurnaliști. Opoziția a criticat decizia. Puterea promite însă că se va inspira din Parlamentul European.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite