Apar informații contradictorii după incendiul izbucnit la Arhiepiscopia Tomisului din Constanța. Reprezentanții Primăriei susțin că podul mistuit de flăcări a fost realizat în 2007, fără autorizație și în aceste condiții nu poate fi vorba de ajutor din partea municipalitiatii pentru refacerea lui. Oficialii Arhiepiscopiei îi contrazic însă pe edili și spun că podul datează din 1932. Situația se va clarifica abia la finalul anchetei care este în desfășurare.
Ultima autorizație dată Arhiepiscopiei Tomisului a fost emisă în 2000, pentru împrejmuirea clădirii Palatului Episcopal, spun reprezentanții Primăriei Constanța. Aceștia susțin că nu a fost dată nicio aprobare pentru alte lucrări, cum ar fi supraetajarea.
Oficialii Arhiepiscopiei spun că e vorba de o greșeală, pentru că nu s-a făcut nicio supraetajare recentă a clădirii.
Ancheta în cazul incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului este în plină desfășurare.
Primele concluzii ale pompierilor au arătat că focul a pronit, cel mai probabil, de la o lumânare aprinsă. Dar se fac mai multe expertize și s-au strâns probe. Clădirea era asigurată, după cum a declarat Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie.
Specialiștii explică însă că totul depinde de concluziile finale ale investigațiilor.
Valoarea totală a pagubelor nu a fost stabilită încă. Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că asiguratorii fac o evaluare care va dura câteva săptămâni. Și că va trebui făcută și o expertiză în ceea ce privește rezistența clădirii, care ar putea fi afectată din cauza apei folosite la stingerea incendiului.