Controverse după ce Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât să suspende cotele de vânătoare pentru 25 de specii de păsări în acest sezon

Controverse și decizii contradictorii în legătură cu vânătoarea păsărilor. Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât să suspende cotele de vânătoare pentru 25 de specii de păsări în acest sezon. Nu este o decizie definitivă, dar trebuie aplicată imediat. Asociația OTUS a cerut acest lucru judecătorilor. Federația Asociațiile Vânătorești invocă însă o decizie a Curții de Apel Brașov și susține că vânătoarea este deschisă în continuare.

30 Noiembrie 2021, 21:03 |

Judecătorii din Târgu Mureș au dispus suspendarea unui ordin prin care au fost aprobate cotele de vânătoare pentru 25 de specii de păsări în 2021 - 2022. Instanța a fost sesizată de Asociația OTUS, iar decizia nu este definitivă, dar trebuie aplicată imediat. Lucrurile s-ar putea schimba doar după pronunţarea instanţei de fond.

Pe lista cu speciile care sunt vizate de decizia Curții de Apel Târgu Mureș sunt ciocârlia de câmp, coţofana, gaiţa, graurul, lișița, porumbelul gulerat, prepelița, mai multe specii de rațe sau sturzul cântător. Ornitologii susțin că, prin intezicerea vânării acestor specii, ar fi protejate și alte specii rare.

Reprezentanții Federației Asociațiilor Vânătorești susțin însă că vânătoarea de păsări este în continuare permisă pentru că pe aceeași speță există și o altă decizie a unei instanțe favorabilă vânătorilor.

Până la această oră, Ministerul Mediului nu a transmis un punct de vedere privind legalitatea vânării celor 25 de specii de păsări.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI