Controversa trotinetelor electrice. Poliția spune că nu au voie pe carosabil, pietonii se plâng că îi pot lovi pe trotuar

8 iunie 2019, 19:41

Tehnologia a avansat dar legislația și infrastructura au rămas în urmă. Trotinetele eletrice, care sunt din ce în ce mai folosite, provoacă şi controverse printre participanții la trafic. Poliția Rutieră spune nu au voie pe carosabil, precum biclicletele. Ele nu pot fi considerate nici mopede pentru că, deşi pot merge şi cu 40 de kilometri pe oră, nu au şa şi nici număr de înmatriculare. De cealată parte, pietonii se plâng că trotinetele electice merg cu viteză pe trotuar și îi pot lovi, iar utilizatorii de trotinete vor să aibă și ei piste, ca bicicliștii.

Specialistul în mobilitate urbană, Marian Ivan, consideră că trotinetele eletrice trebuie împărțite în două categorii. Cei care merg cu viteză mică să rămână pe trotuar, celelalte pe șosea.

În București, Primăria a lansat un proiect pilot cu 640 de trotinete electrice. Oamenii le pot închiria printr-o aplicație pe telefon și pot lăsa trotineta în orice loc. Peste 1 an, se vor trage concluziile: proiectul va fi extins sau limitat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite