Controversa modificării Codului de Procedură Penală ajunge la Curtea Constituțională

21 iunie 2018, 19:23

PNL şi USR consideră că modificările la codul de procedură penală favorizează infractorii și nu proteajează victimele. Opoziția a atacat modificările la Curtea Constituțională.

Modificările au fost criticate și de ambasadoarea Franței, Michel Ramis.

Procurorul general al Romaniei a dat chiar un exemplu de modificare controversată. Potrivit noilor prevederi, suspectul poate participa la toate actele de anchetă.

Modificările la Codul de procedură penală vin cu mai multe controverse. De exemplu, instanța de apel nu mai poate să condamne un inculpat care a fost achitat în primă instanță decât dacă apar probe noi. Sentințele definitive pot fi revizuite dacă motivarea verdictului nu a fost semnată de toți judecătorii care au participat la proces. Această modificare este considerată de Opoziție ca fiind cu dedicație pentru Liviu Dragnea, întrucât motivarea condamnării sale în procesul Referendumul nu a fost semnată de judecătoarea Livia Doina Stanciu pentru că se pensionase. O altă modificare controversată e că durata anchetei penale este redusă la un an, iar denunţurile trebuie făcute în maximum 6 luni de la faptă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite