Control judiciar pentru 4 bărbați care au agresat în județul Suceava doi jurnaliști și un activist de mediu

18 septembrie 2021, 17:14

Incidentul violent a avut loc joi după-amiază. Un activist de mediu și doi cameramani care filmau un reportaj despre tăierile ilegale de pădure au fost agresați cu furci și topoare de un grup de localnici din comunele Şaru Dornei şi Panaci.

Echipamentul video al jurnaliștilor și toate înregistrările au fost distruse, iar cei trei au fost bătuți crunt.

Regizorii Radu Mocanu și Mihai Dragolea și activistul de mediu Tiberiu Boşutar au depus plângere penală, iar 4 persoane au fost reținute vineri pentru lovire sau alte violențe și purtare abuzivă.

Dar procurorii au decis să le elibereze sub control judiciar.

„În fapt s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant. (…) Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor, precum şi asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, citat de Agerpres.

Cei patru bărbați reținuți după agresiune au vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, iar unul dintre ei este chiar lucrător silvic.

În urma incidentului, autoritățile au declanșat mai multe controale. Este vizat inclusiv modul în care au intervenit polițiștii.

Surse din ancheta susțin că, după cercetarea întregului probatoriu, cel mai probabil, procurorii vor extinde verificările și pentru alte fapte, inclusiv pentru amenințare și distrugere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite