Control ANPC la Târgul de Crăciun din Constanța. Mai multe nereguli găsite au dus la închiderea a patru operatori economici

10 decembrie 2022, 18:04

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit tot felul de probleme după ce au verificat 13 operatori economici care făceau comerț în Târgul de  Crăciun din Constanța și au și aplicat amenzi de 21 de milioane de lei, iar patru dintre aceștia au fost nevoiți să-și suspende activitatea din cauza neregulilor.

În timpul acțiunii, autoritățile de control au găsit apă pentru igienizarea vaselor și alimentelor care era depozitată în butoaie de plastic, preparate care stăteau în praf fără a exista protecție, iar unele preparate nu aveau dată de expirare în timp de altele erau deja expirate, iar coșurile de gunoi din interiorul acelor căsuțe în care se făcea comerț nu aveau capace.

Și în zona de agrement au fost găsite probleme: nu era afișat regulamentul și avertizările, iar în unele spații de joacă nu exista centură de siguranță ori aceasta era ruptă, existând riscul ca utilizatorii să fie puși în pericol.

Nu este prima dată când inspectorii de la OPC Constanța ajung la unii dintre acești operatori economici, unii dintre ei fiind controlați și în vară și le-au pus atunci în vedere anumite reguli pe care ar fi trebuit să le respecte, însă tot ceea ce li s-a transmis nu a fost pus în practică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite