Controalele în vămi au fost înăsprite din cauza coronavirusului. Românii care revin în țară din Italia intră automat în carantină

10 martie 2020, 19:24

O dată cu instituirea carantinei în toată Italia, procedura s-a schimbat radical și la noi, iar verificările au fost înăsprite.

Un bărbat, din Lombardia, zonă de risc înalt, a intrat în țară prin Vama Nădlac și a fost anunțat că va sta în carantină în județul Arad. Bărbatul reproșează autorităților și faptul că nu comunică suficient.

În cele din urmă, românul și încă două persoane au fost trimise în centrul de carantină. Între timp, alți zeci de oameni au trecut prin același control.

În Vama Borş, traficul la intrarea în țară a scăzut la jumătate față de zilele trecute. Astăzi, erau doar câțiva români veniți din Italia.

Altă vamă, aceeași procedura. De dimineață și până la orele prazului, pe la punctul de trecere al frontierei Cenad, au intrat în țară 15 persoane din Italia și Germania. Au fost oprite la frontieră și consultate de un medic de la DSP.

La punctele de intrare în țară din Mehedinți, numărul persoanelor sosite din Italia a crescut în ultimele 24 de ore. Doi bărbați au fost plasați în carantină, într-un spațiu special, în apropierea orașului Drobeta Turnu-Severin, pentru că veneau din zona roșie a Italiei.

Cine nu respectă măsura izolării la domiciliu, riscă o amendă usturătoare.

Din 23 februarie, dată la care au fost introduse măsuri suplimentare la frontieră și au început monitorizările, numărul persoanelor care au intrat în țară este de peste 40 de mii, cei mai mulți fiind români.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite