Controale pe străzi în prima noapte de resticții

9 noiembrie 2020, 07:37

În prima zi de carantină parțială, aproape 3 milioane de elevi și preșcolari au rămas acasă. Timp de o lună vor face doar cursuri online.

Vineri erau numai 4.500 de unități de învățământ în care copiii învățau de acasă din cauza îmbolnăvirilor cu coronavirus. Acum, toate cele peste 17 mii de școli și grădinițe din țară sunt închise pentru cel puțin o lună.

Autoritățile speră că noile restricții, unele similare cu cele impuse în timpul stării de urgență, să aibă ca rezultat reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Masca a devenit obligatorie în toată țara, atât în spațiile publice închise, cât și afară. Iar pe timpul nopții, circulația este interzisă intre orele 23 și 5, cu unele excepții. Dar pentru acestea, este nevoie de declarație pe proprie răspundere sau de adeverință de la angajator.

Noaptea trecută, polițiștii au făcut controale în Capitală și în alte orașe. Nu au dat amenzi, ci doar i-au avertizat pe locuitori că riscă amenzi dacă încalcă restricțiile.

În Bistrița, mulți dintre cei controlați aveau deja pregătite declarațiile sau adeverințele de la angajator. Alții, în schimb, nici nu au vrut să audă de așa ceva.

Și în Galați polițiștii au ieșit pe străzi la ora 23 odată cu intrarea în vigoare a noilor norme.

Cei care încalcă regulile riscă amenzi între 500 și 2500 de lei. Restricții se aplică și magazinelor. Acestea, cu excepția farmaciilor și benzinăriilor, trebuie să închidă la ora 21.

Noile măsuri anti-Covid sunt obligatorii timp de 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite