Controale pe plajele virgine. Comisarii de mediu i-au verificat pe turiștii campați la Vadu și Corbu. Amenzi cât tarifele la hotel!

Liniștea de pe plajele virgine de la Vadu și Corbu a fost tulburată sâmbătă. Comisarii de Mediu ai Rezervației Delta Dunării au verificat turiștii campați acolo și i-au taxat pe cei care nu respectă regulile. Mulți nu știau că există reguli stricte în ceea ce privește accesul în zonele protejate, așa că au primit amenzi mari - cât un concediu la un hotel de 5 stele!

31 August 2019, 20:48 |
Controale pe plajele virgine
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dimineața, când au ajuns comisarii Rezervației Naturale la Vadu, zeci de corturi și de mașini erau amplasate pe nisipul fin al plajelor neamenajate la nord de localitate.

Turiștii au fost legitimați și verificați, iar cei găsiți în neregulă au fost amendați.

Zonele naturale dintre Vadu și Corbu au primit statut de Rezervație a Biosferei și "Sit Natura 2000" pentru protejarea habitatelor specifice și a speciilor deosebit de valoroase la nivel mondial.

Există reguli stricte de acces, de parcare și în ceea ce privește depozitarea gunoaielor.

Camparea și accesul cu mijloace motorizate pe plajă sunt strict interzise și sunt sancționate potrivit legii.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării si autoritățile locale au dedicat anumite spații pentru parcarea autoturismelor și camparea turiștilor, situate în afara zonelor sensibile din punctul de vedere al biodiversității.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 11°C 16°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI