Controale la Academia de Poliţie. Oficialii instituţiei verifică lucrările de plagiat cu încetinitorul

27 aprilie 2019, 18:05

Ca să mişte lucrurile din loc, Carmen Dan a trimis corpul de control al Ministerului de Interne la Academia de Poliţie, pentru verificări.

“Eu nu pot să stabilesc dacă există sau nu plagiat, însă îmi doresc ca cei responsabili de anumite fapte, care nu fac cinste uniformei, să răspundă pentru acele fapte. În acest moment, Academia de Poliţie are de dat cel puţin nişte explicaţii. Ulterior, eu cred că ce pot să fac în calitate de ministru este să fac eu acele sesizări, dacă acestea nu vin decât dintr-o altă zonă”, a spus Carmen Dan.

Frustrările ministrului sunt de dată mai veche. Carmen Dan a cerut încă de acum şase luni să fie verificate lucrările de doctorat, pentru a se vedea dacă printre ele sunt teze plagiate. În urmă cu peste o lună, reprezentanţii Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti anunţau că vor fi verificate toate lucrările de doctorat ale şefilor instituţiei. Rezultatul? Doar câteva au fost luate în vizor.

Şi în timp ce oficialii din Academie băteau pasul pe loc, anchetele jurnalistice au prins avânt şi au arătat ce se întâmplă în sistem. Tot mai mulţi chestori au fost acuzaţi că au plagiat. După ce a făcut aceste dezvăluiri, jurnalista Emilia Şercan a primit ameninţări cu moartea. Suspect în acest caz e un ofiţer angajat la Academie.

Ministerul de Interne plăteşte lunar celor 500 de angajaţi cu titluri doctorale peste jumătate de milion de lei ca spor salarial.  Bani cu care s-ar putea reamenaja lejer o secţie de poliţie. Şi, în cele mai multe cazuri, nimeni nu a verificat până acum dacă acele teze sunt sau nu originale. Am solicitat un punct de vedere din partea Academiei de Poliţie. Până acum nu am primit niciun răspuns.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite